Права та інтереси територіальних громад в Україні

10.10.2023

 

2023 місцеве самоврядування 1Сьогодні, в Навчально-науковому інституті права та політології відбулася зустріч студентів 1-го курсу зі спеціальності 081 «Право» з начальником юридичного управління виконавчого комітету Фастівської міської ради Юлією Щур.
На початку заходу його учасників привітав Павло Горінов, директор Інституту, який підкреслив важливість реалізації прав у місцевих територіальних громадах в умовах децентралізації.
Представниця органу місцевого самоврядування прочитала лекцію на тему: «Права та інтереси територіальних громад в Україні», а студенти мали можливість поставити запитання та отримати на них змістовні відповіді.
Захід відбувся за сприяння Інформаційно-просвітницького центру з прав людини Навчально-наукового інституту права та політології УДУ імені Михайла Драгоманова.

2023 місцеве самоврядування 2Значний інтерес у студентів ННІ права та політології викликала сьогоднішня зустріч з начальником юридичного управління виконавчого комітету Фастівської міської ради, адвокатом Юлією Щур, ініційована Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини ННІ права та політології УДУ імені Михайла Драгоманова. Темою для обговорення стало поняття та особливості системи місцевого самоврядування в Україні.
Диспутували щодо проблем забезпечення доступності та якості публічних послуг; досягнення оптимального розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади; створення відповідних матеріальних, фінансових, організаційних умов задля забезпечення виконання органами місцевого самоврядування повноважень та ін. Особливо зацікавили присутніх відносини органів місцевого самоврядування із судами загальної юрисдикції. Лектор, як адвокат-практик, роз’яснила аспекти практичного застосування теоретичних положень.
Ця зустріч посприяла більш глибокому розумінню студентами ключових засад функціонування органів місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, а також дала чудовий мотиваційний поштовх поглиблювати знання, розвивати фахові навички, наполегливо працювати та цілеспрямовано рухатися до обраної професії.