«Урок права»

10.12.2015

 

Урок права 1 200 x 133Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України № 871-р від 26 серпня 2015 року минулий тиждень – з 7 по 12 грудня, був оголошений Всеукраїнським тижнем права, в рамках якого, з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, Урядом було заплановано проведення у навчальних закладах Всеукраїнського уроку “Права людини”.
Прийняти участь у заходах присвяченому Всеукраїнському тижню права довелося і учням 1-В класу спеціалізованої школи №15 з поглибленим вивченням англійської мови.
Так, з метою всебічного розвитку правових знань у молодого покоління, 10 грудня - у річницю прийняття Загальної декларації прав людини, студенти IV курсу спеціальності «Правознавство» Інституту політології та права Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова на чолі із завідуючою кафедрою цивільного та трудового права доцентом Купіною Л.Ф. провели урок «Права людини».

Фотогалерея...

Урок права 2 200 x 133Під час уроку школярі були ознайомлені із основними положеннями Загальної декларацією прав людини та Конвенції про права дитини. З метою доступнішого сприйняття інформації про права людини, студенти пояснювали кожне право людини використовуючи сюжети мультфільмів, а школярі закріплювали матеріал шляхом виконання творчої роботи – аплікації «Квітка прав людини».
Урок права 3 200 x 133В результаті уроку, присвяченому Всеукраїнському тижню права, учні дізналися про основні права людини, поспілкувалися і потоваришували із студентами-правниками, і на згадку про права людини, отримали особисту квітку «Права людини».
Завершився захід підписанням угоди про співпрацю між спеціалізованою школою №15 з поглибленим вивченням англійської мови та НПУ ім. Драгоманова, в рамках якої студенти-правознавці будуть направлятися Інститутом політології та права на проходження практики.