Історія кафедри теорії та історії держави і права

3-1994 навчальному році. Перший набір нараховував 25 студентів, другий 35. З 1995-1996 навчального року план прийому студентів збільшився до 69 осіб (3 академічної групи).
З 1997-1999 навчального року на першому курсі навчається 57 студентів, з них 16 на контрактній основі, а на заочній 53, з них 26 за контрактом. З 1 вересня 1999 р. кафедра існує як кафедра теорії та історії держави і права.
На кафедрі теорії та історії держави і права здійснюється підготовка спеціалістів зі спеціальності "Правознавство", що репрезентує базовий напрям вищої освіти за професійним спрямуванням 7.06.01.01 - "Право". Викладач правознавства, юрист-фахівець, який поєднує широкі знання юридичних та педагогічних дисциплін може кваліфіковано здійснювати діяльність у цих двох напрямках. Сьогодні сфера застосування подібних знань майже необмежена.Значне місце в діяльності кафедри теорії та історії та теорії держави і права займає робота з профорієнтації майбутніх викладачів правознавства, юристів.
З 1993-1997 кафедру правознавства очолював колишній декан, доцент Скиба Валерій Йосипович, а його заступником був старший викладач Куліш Анатолій Іванович.
З 1997 року кафедру очолює доктор історичних наук, академік Української Академії історичних наук, професор Андрусишин Богдан Іванович.
З метою подальшого поліпшення підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі правознавства кафедра теорії та історії держави і права плідно співпрацює з Національною академією МВС, Національним університетом імені Т.Г. Шевченка, Академією праці та соціальних відносин, Торгово-економічним університетом, Інститутом законодавства Верховної Ради України, Інститутом держави і права ім. В.М. Корецького.
Наші випускники на 100% працевлаштовані: багато хто з них працює викладачами у вищих та середніх спеціальних навчальних закладах, в органах державної влади, в приватних адвокатських консультаціях та нотаріальних конторах.