2023 Горінов 200 x 218Горінов Павло Валерійович
Посада: в.о. директора Навчально-наукового інституту права, доцент кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін.
Науковий ступінь: кандидат юридичних наук.
Почесне звання: заслужений працівник соціальної сфери, почесний доктор Європейського інституту безперервної освіти.

У 2003 році закінчив з відзнакою Лиманську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 1 Одеської області. У 2008 році з відзнакою закінчив Одеський державний екологічний університет. За успіхи у навчанні був лауреатом іменної премії Верховної Ради України.
У 2015 році закінчив Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, спеціальність «Соціальна педагогіка».
У 2016 році закінчив Університет державної фіскальної служби України, спеціальність «Правознавство». З 2005 до 2006 року працював в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Одеської обласної державної адміністрації. У 2007 році перейшов працювати в Одеську міську раду на посаду головного спеціаліста відділу з підготовки та проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року управління з фізичної культури та спорту. У жовтні 2007 року очолив відділ з питань молодіжної політики Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України. З липня 2013 року – по липень 2014 року – заступник директора Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України. З жовтня 2017 року по серпень 2018 року – асистент кафедри теорії та історії держави і права Навчально-наукового юридичного інституту Національного авіаційного університету. У 2018 – 2019 роках – асистент кафедри адміністративного і конституційного права Юридичного факультету Національного авіаційного університету. У 2020 – 2021 роках директор Інституту новітніх технологій та лідерства Національного авіаційного університету. У 2021 – 2022 роках працював першим заступником директора Державного інституту сімейної та молодіжної політики.
У 2021 році успішно захистив дисертацію на тему: «Адміністративно-правове регулювання реалізації процедур забезпечення незалежності суддів» зі спеціальності 12.00.07 «Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право», отримав диплом кандидата юридичних наук.
З вересня 2022 року – доцент кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, а з грудня 2022 року – в.о. директора Навчально-наукового інституту права Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.
У 2022 році присвоєно почесне звання «Почесний доктор Європейського інституту безперервної освіти» (Словацька Республіка).
У 2002-2006 роках був учасником міжнародних самітів ООН з питань реалізації Цілей Розвитку Тисячоліття. У 2008-2011 роках очолював правління Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». З 2010 року по сьогодні є головою Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця».
У 2010 році став лауреатом премії Кабінету Міністрів України «За особливі досягнення молоді у розбудові України».
У жовтні 2017 року Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник соціальної сфери України».
Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, відзнакою Міністерства оборони України – медаллю «За сприяння Збройним Силам України», Почесною грамотою та Почесною відзнакою Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту «За активну громадську діяльність», відзнакою Міністерства внутрішніх справ України «За протидію дитячій злочинності», медаллю МВС України «15 років кримінальної міліції у справах дітей», Почесною відзнакою голови Одеської обласної державної адміністрації, Почесною грамотою Міністерства культури та туризму України, Подяками Міністра охорони здоров’я України, Київського міського голови, Одеського міського голови.
Про досягнення, здобутки та успіх Павла Горінова надруковано у книзі про відомих одеситів «Твои имена, Одесса».

2023 Шитий доцент кафедриШитий Станіслав Ігорович, доцент кафедри теорії та історії держави і права,
кандидат юридичних наук;
модератор сайту Навчально-наукового інституту права.

Має вищу юридичну освіту

У 2014 році успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.01 – теорія та історія держави і права; історія політичних та правових учень на тему: «Органи управління освітою Української Народної Республіки доби Української Центральної Ради (березень 1917 – квітень 1918 рр.)» та отримав Диплом кандидата юридичних наук.

Автор понад 20 публікацій.

Сфера наукових інтересів: теорія держави і права, історія держави і права, права людини, права дитини, захист прав людини, інтелектуальна власність. Інформаційне право, захист прав людини а інформаційному суспільстві.

Стаж педагогічної та науково-педагогічної роботи – 13 років.

У січні 2009 року проходив курси підвищення кваліфікації в ДВНЗ «Державний інститут інтелектуальної власності», отримав свідоцтво № 12СПК 495881.
У грудні 2016 р. проходив стажування на Юридичному факультеті Янко Єсенського Університету Донабіус, м. Сладковічево, Словацька Республіка.
У 2021 році прийняв участь у написанні колективної монографії «Science foundations of jurisprudence».

Перелік дисциплін, що викладаю: Історія держави і права України, Освітнє право, Адміністративний процес, Екологічне право, Державний процес, Юридичний механізм захисту прав і свобод людини.

Контакти: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

2023 мудролюбова викладач кафедриМудролюбова Наталія Олександрівна, доцент кафедри теорії та історії держави і права.
Має вищу юридичну освіту. Адвокат.
Науковий ступінь: кандидат юридичних наук.
Захистила кандидатську дисертацію на тему: "Соціальна держава: шляхи її формування та механізми реалізації на прикладі Королівства Швеції".
Автор понад 30 фахових одноосібних публікацій та 3 колективних.
Сфера наукових інтересів: теорія та історія держави і права, законотворчість, міжнародне приватне право, цивільне право, адвокатура в Україні та за кордоном.
Нагороджена у 2003 р., 2018 р. – Грамотою ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка.
Нагороджена почесними грамотами «Союзу юристів України», ГО «Ради адвокатів України» та «Ради адвокатів м. Києва» за налагодження міжнародних зв'язків, обмін досвідом з представниками країн ЄС у юридичній галузі, створення сприятливих умов роботи адвокатів, сприяння захисту прав адвокатів та професійному зростанню адвокатів.
Контакти: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

2023 Огірко професор кафедри 200 x 267Огірко Ростислав Семенович, професор кафедри теорії та історії держави і права.
Науковий ступінь: кандидат юридичних наук.
Вчене звання: доцент.
У 1983 р. здобув звання кандидата юридичних наук зі спеціальності 12.00.01.- теорія та історія держави і права; історія політичних учень, доцент кафедри радянського права і охорони праці; ДЦ. № 067712 від 26.10.1983 р. Протокол № 45 д/2 Рішення вищої атестаційної комісії при Раді Міністрів СРСР, тема дисертації - «Трудовий колектив активний суб’єкт політичної системи розвинутого соціалізму».
Автор понад 100 публікацій.
Сфера наукових інтересів: проблеми розвитку сучасної держави; актуальні проблеми теорії та історії держави і права; філософія права; конституційне право україни.
Стаж педагогічної та науково-педагогічної роботи – 55 років.
Підвищення кваліфікації:
Інститут держави і права імені В.М. Корецького НАН України 2016 р. м. Київ
Свідоцтво про підвищення кваліфікації МОН України від 24 квітня 2019р.
Довідка Інституту держави і права ім. Корецького НАН України від 30.04. 2021р. номер 31.
Контакти: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

2023 Макарова доцент кафедри 200 x 295Макарова Олена Василівна, доцент кафедри теорії та історії держави і права, кандидат юридичних наук, доцент; заступник директора з навчально-методичної роботи
Має вищу юридичну освіту
Автор понад 50 публікацій.
Сфера наукових інтересів: правова культура; правовий нігілізм та інші форми деформації правосвідомості.
Відомості про досвід професійної діяльності за фахом: Юрисконсульт в ІАЦ БІТ (2004-2010). Член журі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук з правознавства (2015/2016).
Стаж педагогічної та науково-педагогічної роботи – 14 років.
Нагороджена Грамотою Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність.
Отримала Подяку Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації за вагомий особистий внесок в організацію та проведення II (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.
Отримала Подяку за активну життєву позицію, патріотизм, турботу та безкорисну допомогу військовослужбовцям 61-ї окремої піхотної бригади, які виконують бойові завдання з відбиття російського вторгнення (Командування та особовий склад військової частини А3425).
Отримала Подяку за патріотизм, щире серце та вагому допомогу захисникам України (71 Військовий мобільний госпіталь).
Контакти: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

2023 Токарчук професор кафедриORCID: 0000-0003-0382-6353
Токарчук Ольга Володимирівна, професор кафедри теорії та історії держави і права, керівник Інформаційно-просвітницького центру з прав людини.
Науковий ступінь: доктор юридичних наук.
Вчене звання: професор.
Є членом редколегії Наукового часопису Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Серія 18: Право, включеного до переліку наукових фахових видань (категорія «Б») зі спеціальностей 081 – Право, 262 – Правоохоронна діяльність, 293 – Міжнародне право.
Здійснює підготовку здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії. Є науковим керівником аспірантів кафедри теорії та історії держави і права. Підготувала доктора філософії за спеціальністю 081 Право.
Автор понад 70-ти наукових і навчально-методичних публікацій, зокрема 2 індивідуальних монографій, розділів у 2 колективних монографіях, навчального посібника, ряду навчально-методичних комплексів навчальних дисциплін.
Сфера наукових інтересів: наукові підходи вчених української міжвоєнної еміграції до політичних і юридичних аспектів відновлення та моделей розвитку української державності, її місця в системі міжнародних відносин;
теоретичні підходи емігрантів-правників до розуміння інституту судової влади як механізму захисту й реалізації прав громадян; влив звичаєвого права на еволюцію українського судочинства, розвиток національної правової культури в умовах зміни політико-правового устрою держави.
Стаж науково-педагогічної роботи - 15 років.
Нагороди: «Подяка ректора Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова» (2011), «Грамота асоціації українських правників» (2017), Почесна грамота Науково-дослідного інституту інформатики і права Національної академії правових наук України (2019), Диплом ІІІ ступеня у номінації «Кращий з наукової роботи» Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (2019).
Контакти: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

2023 Андрусишин професор кафедриАндрусишин Богдан Іванович, завідувач кафедри теорії та історії держави і права, Академік Української академії історичних наук, Академії наук вищої школи України, Української академії політичних наук, Міжнародної гуманітарної академії, заслужений діяч науки і техніки України.

Науковий ступінь: доктор історичних наук

Вчене звання: професор.

Голова громадської організації “Феміда”, член правління громадської організації Національна спілка краєзнавців України, член редколегії Наукового часопису Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Серія 18: Право, включеного до переліку наукових фахових видань (категорія «Б») зі спеціальностей 081 – Право, 262 – Правоохоронна діяльність, 293 – Міжнародне право (Наказ Міністерства освіти і науки України № 157 від 9 лютого 2021 р.)., член правління міжнародного культурного центру “Сяйво”, член редколегії журналу “Краєзнавство” Наказом МОН України від 10.10.2022 р. № 894 журнал «Краєзнавство» включено до Переліку наукових фахових видань України з історичних спеціальностей (категорія "Б") Журнал включено до бази даних Google Scholar Slavic Humanities Index, Україніка наукова.
Член редколегії журналу “Social and Human Sciences. Polish-Ukrainian scientific journal Nauki Spoleczno-Humanistyczne, журнал включено до переліку Наукової бібліотеки Республіки Польща у м. Варшаві. Є науковим керівником аспірантів кафедри теорії та історії держави і права.

Автор близько 400 публікацій, серед яких понад 20 монографій, підручників та навчальних посібників для студентів закладів вищої освіти та учнів загальноосвітніх шкіл.

Стаж науково-педагогічної роботи - 33 роки.

Нагороди: Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Грамотою Верховної Ради України, численними відзнаками міністерств і відомств України, громадських та релігійних організацій. Лауреат премії імені Героя України Михайла Сікорського, почесний краєзнавець України.
Контакти: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.