Лекція Козицького

14.11.2012

 Козицький 2

В середу, 14 листопада в гуманітарному корпусі НПУ імені М.П. Драгоманова відбулася публічна лекція кандидата історичних наук Андрія Михайловича Козицького, на тему «Голодомор 1932 – 1933 років в Україні: історичні паралелі із геноцидами ХХ століття», яка проводилася для студентів та викладачів нашого університету. Ініціював проведення лекції Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Козицький 1

Вступне слово для слухачів проголосив директор Інституту політології та права, професор Богдан Іванович Андрусишин. У своєму слові Богдан Іванович наголошував: «Не можна рости на драматичних поразках, але й забувати про них не треба», знання історії для сучасної молоді надзвичайно важливе, адже без них ми не зможемо уникнути помилок, співставити інші історичні події, побачити закономірності і взагалі побудувати майбутнє.

Козицький 3

 Лекція була дуже змістовна, цікава, інформативна та глибоко розкрита. Андрій Михайлович почав проводити паралелі із найдавнішими часами, розповів, які народи постраждали ще окрім українського. Виділив 3 типи геноциду:

1. Економічний;
2. Тиранічний;
3. Ідеологічний.
 Виокремив умови, без яких геноцид не може відбутися: мішень, організатори, час та наслідки. Серед наслідків Андрій Михайлович виокремив так званий постгеноцидний синдром, який проявляється у вигляді агресивності, або ж пасивності народу.
 Лекція сподобалася студентам і всім присутнім. Висвітлене питання цікавить молодь і є актуальним, про це свідчить низка питань, які студенти задавали лектору після проведення лекції.
24 листопада на Арсенальній відзначатиметься День пам’яті жертв голодомору 32-33 років, усіх не байдужих просимо долучитися до акції.