Юридична клініка Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова

28.02.2013

 

28 лютого 2013 року юридична клініка Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова спільно з Клубом майбутніх адвокатів Асоціації адвокатів України провели зустріч студентів 3 та 5 курсу спеціальності „Правознавство” з головним спеціалістом судової палати з кримінальних справ Верховного Суду України Ільків Тетяною Василівною.

Гостей Інституту привітав директор Інституту політології та права, проректор університету, професор Андрусишин Богдан Іванович та подарував представнику Верховного Суду ювілейні видання університету.
Під час зустрічі Тетяна Василівна розповіла присутнім про те, як здійснювані в Україні з дня здобуття нею незалежності судові реформи змінювали статус і повноваження Верховного Суду України.
Багато питань в аудиторії викликали новели чинного Кримінального процесуального кодексу України: інститут присяжних, показання з чужих слів, заходи забезпечення кримінального провадження тощо.
Студенти поставили гості багато питань, які стосувалися в тому числі застосування практики Європейського суду з прав людини як джерела права, виконанню рішень Європейського суду, недолікам нового кримінально-процесуального законодавства.
Завершилася зустріч оглядом стадії касаційного перегляду судових рішень, що здійснюється нині Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ.
Зустріч пройшла цікаво та насичено, і отримала схвальні відгуки від присутніх.