Напередодні Дня юриста Голова НЕК проф. В. В. Костицький виступив з авторською лекцією перед студентами Інституту політології та права НПУ імені М. П. Драгоманова

6.10.2014

 

Kosticki lekcia 200 x 212У рамках проведення Всеукраїнського тижня правових знань, що вже традиційно проходить щороку на початку жовтня напередодні Дня юриста, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, член–кореспондент Академії правових наук України Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький 6 жовтня зустрівся зі студентами 1-5 курсів Інституту політології та права Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, перед якими виступив з авторською лекцією на тему: «Теолого-соціологічна теорія як основа сучасного праворозуміння».

Фотогалерея

Kosticki lekcia 2 200 x 235  У вступному слові Голова Національної комісії розповів про історію Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників», однієї з найстаріших (створена ще у 1991 році) громадський об’єднань юристів в Україні, яке він має честь очолювати вже багато років. Окремо Василь Костицький відзначив роботу викладацького складу Інституту, вручивши почесні грамоти Асоціації за значний внесок у розвиток юридичної науки та підготовку юридичних кадрів з нагоди 180-річчя з дня заснування навчального закладу.                                                                            Резюмуючи свій виступ проф. В. Костицький зазначив, що теолого-соціологічний підхід до розуміння права є лише однією з точок, що дозволяє побачити ще одну грань права як багатогранного соціального феномену, в основі якого лежить моральний [божественний] імператив, що доповнюється шляхом творення правових норм суспільством та державними органами (через традицію і звичай) та наголосив на необхідності, у зв’язку з таким напрямком дослідження права, ставити питання про нову теорію розподілу влади.

Kosticki lekcia 5 200 x 120На завершення заходу студенти-юристи, викладачі на чолі з проректором з навчально-виховної роботи Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, директором Інституту політології та права проф. Богданом Івановичем Андрусишиним та інші слухачі подякували доктору юридичних наук, заслуженому юристові України, члену-кореспонденту Національної академії правових наук України, професору Василю Васильовичу Костицькому за представлений підхід у розумінні права та за презентовану ним НОВУ МОДЕЛЬ РОЗПОДІЛУ ВЛАДИ.

Текст публічної лекції проф. В. Костицького буде опубліковано у низці фахових видань та на сайті Національної комісії.