МАЙБУТНЄ ПРАВОВОЇ ДЕРЖАВИ: ЯКИХ ФАХІВЦІВ ГОТУЄ ФАКУЛЬТЕТ ПОЛІТОЛОГІЇ І ПРАВА «ДРАГОМАНІВСЬКОГО» УНІВЕРСИТЕТУ

12.08.2020

 

2020 Андрусишин 200 x 300Декан факультету політології та права доктор історичних наук, професор, академік Української академії історичних наук, Академії наук вищої школи України, Української академії політичних наук Богдан Іванович Андрусишин розповів виданню «Україна Молода» про факультет політології та права Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, про підготовку фахівців-юристів в Україні, про переваги юридичного факультету НПУ імені М. П. Драгоманова і про те чому варто вступити на навчання на спеціальності «Право», «Політологія» і «Публічне управління та адміністрування» до Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

«Богдане Івановичу, чому в педагогічному виші вивчають політологію та право?

— Жоден класичний університет не готує викладачів права і політології. У нашому університеті є психолого-педагогічна підготовка студентів, яка на цих спеціальностях включає такі дисципліни, як юридична психологія, юридична педагогіка, юридична деонтологія, риторика, етика юриста, педагогіка та психологія вищої школи, методика викладання соціально-гуманітарних дисциплін у ЗВН. Також студенти проходять виробничу організаційно-правову практику в загальноосвітніх навчальних закладах (спеціальність «Право») та науково-педагогічну (спеціальності «Право» та «Політологія»).
Факультет у підготовці правників акцентує насамперед увагу поряд iз консультативними, правоохоронними, правозахисними, експертно-аналітичними професійними функціями, необхідними в діяльності юриста, на правопросвітницькі, правовиховні й навчально-педагогічні завдання, які в більшості вишів вважаються другорядними…»
Детальніше…