Олімпіада по політології 2019

29-31.05.2019

 

2019 олімпіада з політології заміна 200 x 150Нещодавно, на базі Національного університету «Одеська юридична академія» відбулася Всеукраїнська Олімпіада зі спеціальності «Політологія». У ній взяли участь 55 учасників з 22 провідних університетів України. Команду Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова представляли студенти Факультету політології та права – Артем Побережник та Ігор Зарічний (1 курс магістратури) під керівництвом завідувача кафедри політичних наук, публічного управління та адміністрування, доктора політичних наук, професора Варзаря Івана Михайловича.

2019 Артем Побережник 200 x 200Головою журі Всеукраїнської олімпіади з спеціальності «Політологія» був Рафальський Олег Олексійович – доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені Івана Кураса НАН України.
Олімпіада проходила в два тури. Перший тур – це виконання практичного завдання, присвяченого виборчим системам (мажоритарна, пропорційна і змішана), а завдання другого туру полягало у виконанні комп'ютерних тестів з теорії та історії політичної науки.
За результатами 2-х турів переможцем особистого заліку став студент факультету політології та права Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Артем Побережник – 3 місце.
Олімпіада – це не тільки змагання між кафедрами, факультетами та різними університетами. Перш за все, це боротьба за майбутнє політології. А це майбутнє залежить від усіх нас – організаторів, учасників, членів журі та апеляційної комісії.
Всеукраїнська Олімпіада показала, що у такий затребуваної науки, як політологія, є прекрасне майбутнє!