Перша вчена рада у 2020-2021 навчальному році

31.08.2020

 

2020 вчена рада 200 x 150Під керівництвом Голови Вченої ради, декана факультету політології та права, професора Андрусишина Б.І. 31серпня 2020 року о 10.00 було проведено Вчену раду факультету.
З привітальним словом до колективу звернувся декан факультету, Голова Вченої ради Б.І. Андрусишин. Він зазначив, що після впровадження тимчасових обмежень пов’язаних з протиепідемічними заходами в державі та переходом університету на дистанційну форму навчання, це перше, після довгої перерви, засідання Вченої ради не у режимі онлайн. Богдан Іванович подякував співробітників деканату, викладачам, лаборантам та студентіам факультету за злагоджену та ефективну роботу у незвичних умовах минулого навчального року, привітав з професійним проведенням ЕК за допомогою інформативно-комунікативних технологій та успішним випуском і врученням дипломів магістрам спеціальності «Право», а також завершенням навчання на освітньому рівні «Бакалавр» студентів спеціальностей «Право» та «Політологія».

Голова Вченої ради зазначив, що не зважаючи на роботу у дистанційному режимі, у 2019-2020 навчальному році на факультеті проводилась плідна організаційна, наукова та профорієнтаційна робота. Зокрема, спільно з уповноваженою Верховної Ради України з прав людини, Л.Л. Денисовою створено «Інформаційно-просвітницький центр з прав людини», який очолює професор кафедри теорії та історії держави і права О.В. Токарчук, а Науковому часопису «Політичні науки та методика викладання соціально-політичних дисциплін», який виходить на факультеті присвоєно категорію «Б» в переліку фахових видань України. Серед новацій у галузі права Богдан Іванович відзначив нещодавно прийнятий «Державний стандарт вищої юридичної освіти», який буде мати визначальний вплив на розвиток правового напрямку на факультеті.
З метою активізації та покращення рівня профорієнтаційної роботи було створено рекламний ролик та фільм про факультет, декан факультету Б.І. Андрусишин дав розгорнуте інтерв’ю газеті «Україна молода», які були розміщені на сайті факультету та у мережі Інтернет і мали значну кількість переглядів не тільки у нашій країні, але й за її межами.
До порядку денного Ради також ввійшли питання пов’язані організаційною та навчально-методичною складовими роботи факультету на початку 2020-2021 навчального року (доповідала заступник декана факультету з навчально-методичної роботи Макарова О. В.); про стан прийому на навчання в НПУ імені М.П. Драгоманова (доповідав декан факультету, проф. Б. І. Андрусишин); про організацію дистанційного навчання у першому семестрі 2020-2021 навчального року, чого потребує робота університету за змішаною формою навчання (доповідав модератор сайту факультету Шитий С. І). Розглядались питання поселення у гуртожиток №3 студентів факультету, значну увагу було приділено участі викладачів факультету у наукових конкурсах МОН України (доповідала заступник декана з наукової та виховної роботи Карнаух А. А.).
Також на засіданні було затверджено план роботи Вченої ради факультету; рекомендовано кандидатуру до складу Науково-методичної ради університету; затверджені робочі програми навчальних дисциплін викладачів факультету політології та права; розглянуто питання індивідуальних графіків студентів факультету згідно з поданими заявами. За підсумками засідання, крім іншого, прийнято рішення про перехід факультету на змішану, очно-дистанційну, форму навчання у звязку з карантинними заходами запровадженими урядом.