Рішення розширеної вченої ради факультету політології та права з приводу звернення ректора НПУ імені М. П. Драгоманова

9.11.2016

 

9 листопада 2016 року в ауд. 9-7 гуманітарного корпусу НПУ імені М. П. Драгоманова о 12.30 год. відбулося розширене засідання Вченої ради факультету політології та права за участі колективу факультету та студентського активу.
Було обговорено звернення ректора університету Віктора Андрущенка з приводу ситуації, що склалася у зв’язку з протестом студентів щодо здачі в оренду приміщення в корпусі факультету мистецтв (вул. Бульварно-Кудрявська, 49).
Виходячи з основних принципів освіти в Україні (закріплених в ст. 6 Закону України «Про освіту») колектив факультету політології та права Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова виступає за конструктивний діалог між студентським активом та адміністрацією університету, за недопущення порушень правил внутрішнього трудового розпорядку та гідності учасників освітнього процесу. Ми переконані, що консенсус може стати основою вирішення будь-якого конфлікту.
Факультет виступає за конвенційні форми студентської активності, засуджує силове захоплення університетських приміщень, які можуть призвести до деструктивних наслідків і порушення життєдіяльності університету. Вважаємо за необхідне звернути увагу студентів на суттєві порушення чинного законодавства та правил внутрішнього трудового розпорядку університету з точки зору навчальної дисципліни, відвідування занять та інших форм навчального процесу.
Окремо вважаємо неприпустимим розміщення образливих написів на плакатах, які принижують гідність керівництва університету, що ніколи не було властиво ні студентському загалу, ні науково-педагогічним працівникам закладу.
Колектив факультету політології та права підтримує звернення ректора, яке спрямоване на вирішення конфлікту, що виник і містить реальні шляхи його розв’язання.