Студенти НПУ імені М. П. Драгоманова та Південної Кореї обговорили Декларацію про мир і припинення війн

7.12.2017 р.

 

Студенти факультету політології та права НПУ імені М. П. Драгоманова та їх колеги з Південної Кореї взяли участь в обговоренні Декларації про мир і припинення війн, що була розроблена юристами-міжнародниками з різних країн світу з ініціативи партнера Департаменту громадської інформації ООН міжнародної миротворчої організації «Небесна культура, мир у всьому світі та відновлення світла» (HWPL).

З короткою інформацією про структуру Декларації та її зміст виступив журналіст, посол миру HWPL Ігор Шевирьов. Завідувач відділу ісламської культури Ісламського культурного центру, посол миру HWPL Тарік Сархан наголосивши на важливості міжрелігійного діалогу, про який йдеться в Декларації, відзначив, що можливо сьогодні припинення війн нам видається утопічною ідеєю, але деякі речі, які сьогодні є буденними, декілька десятиліть тому теж вважалися неможливими, але сьогодні це реальність. Тому необхідно рухатися в цьому напрямку.
Директор департаменту міжнародного права HWPL Анні Сонг наголосила на важливості ідей, які містяться в Декларації для України. Звернула увагу на роботу організації над тим, щоб норми Декларації стали юридично обов'язковими. Також гостя з Південної Кореї розповіла українським студентам історію Кореї в ХХ столітті і попросила студентів з обох країн порівняти історію Кореї в ХХ-ХХІ ст столітті та історію України. Українські студенти звернули увагу на пропаганду із сусідніх країн, яка роздмухує полум'я війни. Натомість студенти з Південної Кореї звернули увагу на те, що як в Кореї, так і в Україні війна розпочалася через інтервенцію ззовні.
Підсумувавши дискусію завідувач кафедри правознавства НПУ імені М. П. Драгоманова кандидат юридичних наук, доцент Радим Губань проаналізував чинні міжнародно-правові акти з питань, які розглядаються в Декларації і відзначив нагальну потребу у поширенні культури миру.