Як захистити власне життя і життя рідних у разі вибухової небезпеки

2.05.2023

 

2023 токарчук міни 1 200 x 2142023 токарчук міни 2 200 x 112Кожна людина має невід’ємне право на життя. Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань (ст. 27 Конституції України). Як захистити власне життя і життя рідних у разі вибухової небезпеки студентам та викладачам Навчально-наукового інституту права УДУ імені Михайла Драгоманова розповідав Сергій Чуткий – керівник напряму Навчання населення з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів (EORE) ГО «Асоціація саперів України», сертифікований тренер ПРООН, Міжнародного центру розвитку і лідерства (МЦРЛ/ILDC) та інших міжнародних організацій, з 20-річним досвідом практичної роботи.
Зустріч відбулася за ініціативи Інформаційно-просвітницького центру з прав людини ННІ права УДУ імені Михайла Драгоманова 2 травня 2023 року.
2023 токарчук міни 3 200 x 112Висловлюємо вдячність пану Сергію, представнику громадської організації «Асоціація саперів України», яка покликана активно працювати в Україні щодо посилення цивільної безпекової складової, реалізовувати гуманітарні проекти у сфері протимінної діяльності, навчати населення правилам поведінки громадян під час обстрілу. Враховуючи масштабну війну росії проти України, набуті студентами знання з мінної небезпеки в подальшому дозволять їм, у разі потреби, застосовувати інформацію з безпекових питань (ознаки небезпечних територій, види та ідентифікація загроз, мінно-вибухові травми, модель безпечної поведінки, небезпечна поведінка, правила безпеки під час подорожей) для того, щоб вберегти себе і своїх близьких.
#Усе_буде_Україна