Привітання до дня юриста 2017

8.10.2017

 

2017 День юриста 200 x 126Шановні колеги! Дорогі наші студенти і викладачі!
     Від щирого серця вітаю Вас із нашим професійним святом - днем юриста! У ці непрості часи, на юристів покладена надважлива місія – стояти на варті законності і справедливості, захищати права та свободи громадян, їх честь і гідність, а також відстоювати правові інтереси Української держави.
     У часи змін, коли відбувається відродження української державності, саме юристи покликані зміцнити в нашій країні принципи верховенства права, забезпечити кожному громадянину справедливість і правосуддя, формувати сучасне законодавство, яке відповідатиме найкращим європейським зразкам. Від того, наскільки Ви, студенти, будете сумлінними у навчанні і успішними у майбутньому в непростій юридичній професії, залежить не лише наше з Вами майбутнє, але й майбутнє наших дітей та онуків, утвердження у світі України, як правової та демократичної держави.
       Говорячи про сумлінність у навчанні у контексті інноваційних проектів реформування юридичної освіти в Україні, хочу наголосити, що факультет політології та права Драгоманівського університету нещодавно відзначив свою двадцять п’яту річницю і в певному сенсі є ровесником відновленої української державності. Весь цей час факультет готував і продовжує готувати фахівців найвищої кваліфікації, а його випускники працюють фаховими юристами, а саме, суддями, прокурорами, адвокатами, нотаріусами, юрисконсультами, юристами на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності, фахівцями в органах державної влади та управління, в тому числі підрозділах Адміністрації Президента та Верховної Ради України, міністерств юстиції та освіти України, тощо, викладачами юридичних дисциплін у вищих навчальних закладах, науковцями, а також в усіх інших сферах непростої професії українського правника.
    З нагоди свята дня юриста, хочу побажати, щоб такі основоположні і невід’ємні в юридичній професії чесноти як справедливість, чесність та повага до людини, ніколи не полишали Вас. Здоров'я, миру та злагоди Вам та Вашим близьким. Успіхів у навчанні студентам і творчої наснаги, терпіння й мудрості викладачам. Зі святом Вас шановні колеги і хай наша з Вами праця змінить Україну на краще!

Б. І. Андрусишин,
доктор історичних наук, професор,
декан факультету політології та права
Національного педагогічного
університету імені М. П. Драгоманова,
заслужений діяч науки і техніки України