Можайкіна О. С. пройшла стажування за кордоном

10-13.08.2016

 

Стажування можайкіної 2016 200 x 67З 10 по 13 серпня 2016 року кандидат психологічних наук, доцент кафедри галузевих юридичних дисциплін Можайкіна Олена Станіславівна проходила стажування за програмою «Інноваційні освітні технології: досвід Європейського Союзу та його впровадження в процес підготовки юристів» за фахом «Юридичні науки» в Пан’європейському університеті (Факультет Права) м. Братислава (Словацька Республіка).

Стажування Маожайкіної 2016 2 200 x 275У програмі стажування брали участь кандидати та доктори наук з університетів різних міст України: Харкова, Львова, Києва, Одеси, Ужгорода тощо.
У межах стажування розглядалися такі питання: система вищої юридичної освіти та кваліфікаційні рівні європейського освітнього простору; порівняльний аналіз словацької й української вищої юридичної освіти; організація навчального процесу в європейських університетах; формування сучасного глобального правового світогляду юриста; здійснення практичного й доцільного реформування юридичної освіти та професійної підготовки юристів на основі комплексного вивчення проблеми, системного підходу, впровадження досягнень педагогічної науки та європейського досвіду; напрями розвитку юридичної освіти в Україні на етапі її входження в європейський освітній простір; виявлення сутності, факторів генезису, закономірностей структурування, функціонування й організації професійної підготовки юристів у країнах Європейського Союзу; розроблення рекомендацій щодо перспективних шляхів використання досвіду юридичної освіти ЄС в Україні тощо.

Стажування Можайкіної 2016 3 200 x 138Можайкіна О.С. представила дослідження «Удосконалення методичних підходів викладання господарського права України в загальній системі юридичної освіти», який за результатами стажування було опубліковано в «The abstracts of scientificaly-methodological works by the results of international scientificaly-methodological intership».
Під час стажування Можайкіна О.С. ознайомилися з історією розвитку Пан’європейського університету в цілому й факультету права зокрема; зі спектром профільних спеціальностей у галузі права, а також навчально-методичними матеріалами.
За результатами участі у проекті доценту кафедри галузевих юридичних дисциплін Можайкіній Олені Станіславівні було вручено Міжнародний Сертифікат про проходження стажування.