Перша Вчена Рада факультету у 2021 календарному році

27.01.2021

 

2021 перша вчена рада календарного року 200 x 150Під керівництвом Голови Вченої Ради факультету, декана факультету політології та права, доктора історичних наук, професора Андрусишина Богдана Івановича було проведено засідання Вченої Раду факультету політології та права НПУ імені М. П. Драгоманова.
До колективу звернувся декан факультету, Голова Вченої ради Б.І. Андрусишин. Він відзначив, що це перше засідання у новому 2021 календарному році, однак робота на факультеті не зупинялась, триває екзаменаційна сесія, а заняття на перших курсах освітніх рівнів «Бакалавр» та «Магістр» продовжувались не зважаючи на Різдвяні свята.

До порядку денного засідання Вченої Ради увійшли питання науково-дослідної роботи факультету політології та права у 2020 році; розглядались особливості організації та заходи щодо проведення профорієнтаційної роботи у 2021 році в умовах протиепідемічних обмежень, які тривають та можуть бути продовжені у державі на невизначений період; слухалось питання роботи сайту факультету.

Доповідач по першому питанню – заступник декана з виховної і наукової роботи А.А. Карнаух ознайомила присутніх з результатами наукової роботи за попередній 2020 рік, відзначила високі результати у роботі викладачів факультету з підготовки (у якості наукових керівників) та особистому захисті наукових дисертацій зі спеціальностей «Право» та «Політологія». Так за рік, штатними викладачами факультету була захищена докторська дисертація зі спеціальності «Право» (професор Токарчук О. В.), кандидатські дисертації на правову та політологічну тематику. Особливо важливою у цьому напрямку є робота Спеціалізованої вченої ради зі спеціальності «Політологія» під керівництвом доктора політичних наук, професора Бабкіної О.В., де за багато років захистили право на наукове звання майже всі викладачі відділення «Політологія» нашого факультету, науковці з усіх куточків України та багатьох зарубіжних країн. Було відзначено значний науковий доробок викладацького складу у підготовці науковий статей, тез до міжнародних та всеукраїнських конференцій (серед яких беззаперечно міжнародні «Юридичні читання», які зорганізовуються силами факультету політології та права вже не перший десяток років), і монографії, і перемоги у стипендіальних і наукових державних грантах, і інші види наукової роботи викладачів та студентів факультету, які окремо представлені у відповідному звітному документі.
Значну увагу було приділено профорієнтаційній роботі на 2021 рік, оскільки особливості рекламної вступної кампанії в умовах функціонування суспільства та освіти у різних формах карантинних обмежень, вимагають використання онлайн-технологій та значних креативних зусиль для залучення сучасної молоді до стін університету та факультету. У цьому контексті розглядались і особливості роботи, наповнення та інформативних завдань сайту факультету політології та права.