Вітаємо переможців першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2020-2021 навчальному році

21.01.2021

 

2021 конкурс робіт переможці 200 x 192Поки студенти були зайняті сесією, в Національному педагогічному університеті імені Михайла Петровича Драгоманова пройшов перший тур Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з галузей знань і спеціальностей. Факультет політології та права не міг залишитися осторонь. Впродовж двох тижнів студенти надсилали свої статті. Можливо, учасників було небагато, але їх дослідження дійсно варті уваги, тому, оперативно були створені конкурсні підкомісії з політології та права на чолі з доктором політичних наук, професором, завідувачем кафедри політичних наук, Ольгою Володимирівною Бабкіною і кандидатом юридичних наук, професором, завідувачем кафедри теорії та історії держави та права Ростиславом Семеновичем Огірко, відповідно. До складу підкомісії з політології також увійшли доктор політичних наук, доцент, професор кафедри політичних наук Остапенко Марина Анатоліївна та старший викладач Зайченко Лілія Михайлівна. До складу підкомісії з права увійшли доктор юридичних наук, професор Токарчук Ольга Володимирівна, кандидат юридичних наук, доцент Макарова Олена Василівна, кандидат юридичних наук Шитий Станіслав Ігорович. Навіть відносно новий, дистанційний режим роботи не став перепоною для нашого журі.

21 січня 2021 року відбулися засідання підкомісій першого етапу конкурсу. В результаті, були обрані переможці. Серед політологів, перше місце посів студент 3 курсу, 34-Пол групи - Сухомлин Андрій Вікторович, під керівництвом кандидата політичних наук Волянюк Ольги Ярославівни. Його наукова стаття на тему «Націоналізм в суспільному житті українців» зацікавила підкомісію і отримала високу оцінку. Тому, саме дослідження Андрія Вікторовича рекомендується для участі у другому етапі Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з галузей знань і спеціальностей 2020-2021. Серед правознавців, перше місце посіла Гоцуляк Ольга Олександрівна, студентка 4 курсe, 43-П групи. Її стаття на тему: «Авторські права в мережі інтернет: проблеми реалізації та способи захисту» видалася членам фахової підкомісії актуально, інноваційною і такою, що відповідає вимогам часу та присвячена актуальним питанням розвитку правової науки. Тому саме Ольга Олександрівна представлятиме правників НПУ імені М. П. Драгоманова другому етапі Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з галузей знань і спеціальностей 2020-2021.
Таким чином, навіть під час вимушеного карантину наукова діяльність не зупиняється. Університет продовжує брати участь в численних заходах, даючи підопічним проявити себе. А факультет політології та права завжди готовий підтримати студентів в їх починаннях. Ми щиро сподіваємося, що наступного разу охочих буде більше. А поки, вітаємо з перемогою Сухомлина Андрія Вікторовича і Гоцуляк Ольгу Олександрівну та бажаємо зайняти призове місце у другому турі конкурсу!