Права людини: від теорії до практики

9.12.2020

 

2020 лекція міжнародна амністіяЗ нагоди Дня прав людини, який відзначається у всьому світі щорічно 10 грудня, кафедра правознавства та галузевих юридичних дисциплін факультету політології та права пропонує вам долучитися до лекції-обговорення, за участі співробітника міжнародного правозахисного руху Amnesty International* в Україні Володимира Селіваненка, на тему: «Права людини: від теорії до практики».
Під час лекції планується коротке обговорення базових понять, зокрема «гідність», «права людини», «правозахисна діяльність» тощо. Основна частина лекції буде присвячена обговоренню різноманітних практик правозахисної діяльності на прикладі боротьби за права жінок.
Наприкінці лекції всім учасникам буде запропоновано долучитися до міжнародної правозахисної акції «Марафон написання листів», яка спрямована на підтримку правозахисників і правозахисниць, які зазнають незаконних переслідувань з боку держав за свою діяльність.
День проведення – 9 грудня 2020
Час початку - 9:30
Лецію організовано за дпомогою засобів відеоконференцзв'язку на основі платформи Zoom. Приєднатися можна за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/7431483978?pwd=VkpGOHFrTy9zUzlzaHhTZ2Vnem8vdz09 Meeting ID: 743 148 3978
Passcode: 123654
Find your local number: https://us02web.zoom.us/u/kNXa9Gq1v
Модератор – Купіна Людмила Францівна, к.ю.н., доцент, професор кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін факультету політології та права
Лектор - Володимир Селіваненко, к.ю.н., координатор освітніх програм Amnesty International в Україні.
* Amnesty International – це одна з найбільших міжнародних правозахисних організацій, яка налічує понад 9 млн. членкинь/членів та прихильниць та прихильників в більш ніж 150 країнах світу. Організація заснована в 1961 р.