Проблеми реалізації прав і свобод людини в умовах глобалізації

10.12.2020

 

Шановні друзі і колеги!

10 грудня 2020 року, із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій, на базі платформи «Zoom» відбудеться круглий стіл на тему «Проблеми реалізації прав і свобод людини в умовах глобалізації».
Організаторами заходу виступатимуть Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Секретаріат уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Науково-дослідний інститут інформатики і права Національної академії правових наук України, факультет політології та права, Інформаційно-просвітницький центр з прав людини, Навчально-науковий центр прав і безпеки людини в інформаційному суспільстві і Міжнародний культурний центр «Сяйво».
У програмі круглому столі обговорюватимуться такі питання, як нові можливості та ризики, закладені у суперечливому процесі глобалізації, глобальні проблеми соціокультурного характеру, досліджувані у парадигмі «людина–суспільство», проникнення глобалізації у різні сфери суспільного життя, її вплив на право та виникнення нових тенденцій правового регулювання прав людини. На заході йтиметься, зокрема, про основні ознаки сучасної трансформації інституту прав та свобод, серед яких акцентуватимуться видозмінення змісту прав людини під натиском глобальних проблем сучасності, універсалізація прав людини, ускладнення системи міжнародного правового регулювання прав людини, зміни суб’єкта контролю у сфері прав людини, дисонанс між загальноприйнятими стандартами прав людини та модерністськими тенденціями, визнання майбутнього покоління повноправним суб’єктом інституту прав та свобод тощо.
Початок онлайн-круглого столу о 17:00.

Для участі у заході необхідно зареєструватися, заповнивши форму за цим посиланням

Увага! круглий стіл транслюватиметься наживо на «YouTube»-каналі Міжнародного культурного центру «Сяйво».
Щиро запрошуємо усіх охочих та зацікавлених осіб долучитися до участі в онлайн-дискусії!