«Слово про свободу та відповідальність…»

25.10.2018 р.

 

2018 слово про закон і справедливість 1 200 x 112Студенти 3-го курсу факультету політології та права разом з доцентом кафедри галузевих юридичних дисциплін Юлією Михайлівною Жмур долучилися до інтерактивної лекції, яку провели відомі інтелектуали, учасники Ініціативної групи «Першого грудня» – виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України, дисидент Йосип Зісельс та професор НаУКМА, літературознавець і письменник Володимир Панченко.

2018 Слово про закон і справедлдивість 2 200 x 112Лектори презентували книгу «Слово про свободу та відповідальність. Ініціативна група «Першого грудня» в документах і текстах», де, окрім них, авторами є кардинал Гузар, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба та інші видатні українські інтелектуали.
До збірки увійшли програмні документи Ініціативної групи. Впродовж понад семи років Група видала ряд звернень та заяв, які охоплюють широке коло тем духовного поступу держави, її морального й політичного розвитку. Звернення спрямовані переважно до народу України, а також до керівництва держави та європейських лідерів і громадськості. Другу частину збірки складають тексти – статті та інтерв’ю – учасників Ініціативної групи.