Відбулася підсумкова атестація студентів заочників магістратури «Державне управління у сфері освіти»

2.02.2017

 

Захист Дмитренка 2017 1 200 x 112Другого лютого 2017 року відбулась підсумкова атестація студентів заочної форми навчання магістратури зі спеціальності «Державне управління у сфері освіти» Факультету політології та права. Це перший випуск магістрантів за півторарічною програмою навчання на нашому факультеті до студентського складу якого ввійшли керівники державних та приватних навчальних закладів, діючі державні службовці, офіцери Збройних Сил України з бойовим досвідом. Більшість студентів магістратури свою першу освіту отримали саме в НПУ імені М.П. Драгоманова, що стало однією з вирішальних причин продовжити свою подальшу професійну підготовку саме в нашому вузі.

Проблематика магістерських робіт, представлених до захисту, відображала реальні тенденції розвитку вітчизняної освіти та державної служби, децентралізації та реформи місцевого самоврядування. Це роботи Кузьменко Анастасії Павлівни «Реформа державної служби: cвітовий досвід та його втілення в Україні», Курило Галини Вадимівни «Застосування соціально-психологічних методів управління персоналом в умовах вітчизняної освітньої реформи», Романюк Ольги Михайлівни «Дистанційні електронні курси в системі підвищення рівня професійної компетентності вищого корпусу державної служби» та інші.
Захист Дмитренка 2017 2 200 x 112Особливої актуальності, у контексті останніх подій в Україні, набула проблематика національно-патріотичного виховання молоді, зокрема на території прилеглій до бойових дій в Донецькій та Луганській областях, яка досліджувалась у магістерській роботі підполковника Збройних Сил України, бойового офіцера, учасника АТО Пікуля Євгена Васильовича (науковий керівник, доктор філософських наук, професор Вернидуб Роман Михайлович).
Складну проблему антикорупційної діяльності у вітчизняному державному секторі та соціальному й військовому середовищі досліджував підполковник Збройних Сил України Ступеньков Сергій Олександрович у своїй роботі «Напрями удосконалення державної кадрової політики у підготовці державних службовців у контексті запобігання та протидії корупції в освіті» (науковий керівник кандидат педагогічних наук, професор Дудник Юрій Павлович).
Членами комісії з підсумкової атестації у складі: доктора політичних наук, професора Ващенка К.О. (голова), доктора філософських наук, професора Вернидуба Р.М., доктора педагогічних наук, професора Бобрицької В.І., кандидата політичних наук, доцента Дмитренка С.П. було відзначено високий теоретичний рівень магістерських робіт та орієнтованість досліджень на практичні потреби державної служби та системи вітчизняної освіти.