Вишиванка – генетичний код нації!

16.05.2019

 

2109 День вишиванки 200 x 141Науково-педагогічні працівники та студенти факультету політології та права Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова долучилися до святкування Всесвітнього дня вишиванки – міжнародного свята, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.
2019 День вишиванки 2 200 x 145З нагоди свята на факультеті було організовано захід на тему: «Вишиванка мого регіону», де студенти і викладачі з різних куточків України мали змогу продемонструвати та розповісти про особливості орнаменту та оздоблення вишитих сорочок свого рідного краю, малої батьківщини. Модератором заходу стала Купіна Людмила Францівна – кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін.
З вітальним словом до присутніх звернувся декан факультету політології та права – доктор історичних наук, професор Андрусишин Богдан Іванович, який розповів про започаткування свята в Україні, наголосивши на важливості вишиванки для українського народу, що бере свій початок ще від часів трипільської культури.
Наша сила – в єдності. Пишаємося тим, що ми – українці!

Фотогалерея...