Колективна монографія «Діти в умовах глобалізації та інформатизації суспільства (правовий аспект)»

5.03.2021

 

2021 колективна монографія Діти в умовах глобалізації та інформатизації суспільства правовий аспект 200 x 267Побачила світ колективна монографія «Діти в умовах глобалізації та інформатизації суспільства (правовий аспект)». Вона включає результати досліджень колективу кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін факультету політології та права НПУ імені М. П. Драгоманова. За результатами наукового дослідження систематизовано та аргументовано розкрито недосліджені проблеми, визначено їх ключові моменти на належному аналітичному та науковому рівнях, проаналізовано правове положення дітей в умовах глобалізації та інформатизації суспільства, проблеми забезпечення та реалізації прав дитини в Україні, правовий вимір сприйняття дитини як учасника сімейних відносин.
Колективна монографія дає відповіді на певні невирішені питання правового статусу дітей в умовах глобалізації та інформатизації суспільства. сприяє оптимізації діяльності. Юридична практика формується таким чином, що нерідко інтереси дітей недостатньо враховуються, їх права ігноруються чи порушуються членами сім’ї, а захист порушених прав відбувається у неналежний спосіб, без використання всіх передбачених чинним законодавством способів. Монографія розрахована на широке коло правознавців-теоретиків, практиків та правозастосовних органів у напрямі забезпечення та реалізації прав, свобод та законних інтересів дітей. Призначена для керівників загальноосвітніх навчальних закладів, вчителів, учнів, широкого загалу читачів, які цікавляться питаннями правового статусу дітей в умовах глобалізації та інформатизації суспільства, обґрунтовано кримінально- та адміністративно-правові аспекти захисту дитини, визначено цивільні та соціальні аспекти захисту прав дитини та ефективність норм, що регулюють працю неповнолітніх. Саме в монографії діти розглядається як повноцінні носії прав, як активні суб’єкти у плануванні, наданні та оцінці соціальних послуг, з особливою увагою до їх віку, розвитку та індивідуальних обставин. Велику увагу в колективній монографії приділено підвищенню ефективності соціальної адаптації засуджених неповнолітніх осіб та зниженню рівня їх рецидивної злочинності, що позитивно вплине на безпеку й добробут суспільства. У монографії акцентується увага на питаннях булінгу (цькування), питаннях прав дитини у сфері охорони здоров’я тощо.

Бібліографічне посилання:
Діти в умовах глобалізації та інформатизації суспільства (правовий аспект) : монографія / за ред. Б. І. Андрусишина, В. Ю. Стеценко. – Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2021. – 234 с.