Царемонія нагородження переможців і призерів Всеукраїнського конкурсу есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя»

29.09.2023

 

2023 Конкурс право на життя 2В Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і призерів Всеукраїнського конкурсу есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя».
Конкурс організовано Навчально-науковим інститутом права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова впродовж травня-червня 2023 року за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та інформаційної політики України та сприяння наших партнерів і спонсорів.
Захід став важливим кроком у спрямуванні суспільної уваги на проблеми дітей та молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України, і сприяє розвитку демократичних цінностей та прав людини в нашій країні.

2023 Конкурс право на життя 6Значущою складовою конкурсу була робота з учасниками з усіх регіонів України. Понад 2000 учасників долучилися до заходу, демонструючи широкий інтерес та бажання зробити свій внесок у створення кращого майбутнього для нашої країни.
Журі конкурсу визначило 100 переможців і призерів із різних куточків України. Ці молоді таланти продемонстрували свій різноманітний обдарований потенціал, вражаючи якістю своїх есе та малюнків.
За кваліфікованість, неупередженість, професіоналізм та об’єктивне оцінювання талантів конкурсантів Подяками від оргкомітету були відзначені члени журі конкурсу.
2023 Конкурс право на життя 7Вітаючи переможців і призерів конкурсу, виступив ректор Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, член-кореспондент Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор Віктору АНДРУЩЕНКО. У зверненні до конкурсантів він зазначив: «Участь у цьому конкурсі – це ваша можливість висловити свою активну громадянську позицію. Ваші роботи стали свідченням здатності аналізувати складні суспільні проблеми та пропонувати власні шляхи їх вирішення».
Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав КАРАНДЄЄВ у вітальному листі до учасників конкурсу, зазначив: «Ваші роботи – це не лише естетичне задоволення для очей і розуму, але й глибокий аналіз сучасних викликів і завдань, що стоять перед нашим суспільством. Ви, автори, спираючись на мистецтво та креативність, робите вагомий внесок у розв’язання складних проблем і надаєте голос культурному виміру наших зусиль у відстоюванні прав та свобод».
2023 Конкурс право на життя 1«Молодь завжди була силою змін, і ваші роботи доводять, що сучасне покоління готове брати відповідальність за майбутнє України. Ваша гідність, розуміння важливості прав людини та активна позиція важливі як ніколи. Ви є прикладом для інших і демонструєте, що навіть у найскладніших обставинах можна знайти натхнення для творчості і змін», – йдеться у вітальному листі Вадима ГУТЦАЙТА, Міністра молоді та спорту.
У свою чергу, Андрій ВІТРЕНКО, заступник Міністра освіти і науки наголосив: «Освіта і наука завжди були фундаментом, на якому будується майбутнє нації. Ваша участь у цьому конкурсі свідчить про те, що молодь України не тільки цінує знання та креативність, але й використовує їх для розв’язання складних суспільних проблем та вираження власних думок».
2023 Конкурс право на життя 8Навчально-науковий інститут права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова має честь бути співорганізатором цього конкурсу, який не лише висуває на передній план обдарованість та творчість молодого покоління, але й відзначає важливість освіти, культури та демократичних цінностей в нашому суспільстві.
«Цей конкурс – це своєрідне вікно у світ ідей, думок і переживань талановитих авторів. Ми сподіваємося, що він надихатиме вас рухатися вперед, несучи з собою світло знань, мистецтва, культури та захищати і реалізовувати свої права», – зазначив Павло ГОРІНОВ, директор Навчально-наукового інституту права та політології, доцент кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, кандидат юридичних наук.